Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Einari" by Antti Heikkinen # eBook PDF Kindle ePub Free

Einari

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Einari
  • Author : Antti Heikkinen
  • Release Date : January 15, 2020
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 19481 KB

Description

Immeeset kysy, ettÀ mikÀhÀn se tuosta oekeen tulloo. Vastasin jotta Ponsse, mualiman paras mehtÀkone.

Einari on elÀmÀkerta Einari VidgrenistÀ ja maailmanmenestykseen yltÀneestÀ suomalaisesta metsÀkoneyhtiöstÀ, jonka kaikki koneet tehdÀÀn edelleen kirkonkylÀllÀ Savon maaseudulla. Ponsse Oyj on mainejohtaja ja ainoana yrityksenÀ saanut Tasavallan Presidentin vienninedistÀmispalkinnon kahdesti. Kuten Einari Vidgren itse sanoi: "Savolainen yrityskulttuuri on mualiman paras."

MetsÀkoneyhtiö Ponsse Oyj:n perustaja, pienviljelijÀn poika, Einari Vidgren kulki jo 14-vuotiaana metsÀtöissÀ työkaluinaan pelkÀt pokasaha ja kirves. Puut sahattiin kÀsin ja siirrettiin hevosilla. Vuosien mittaan Einari mietti konsteja työn tehostamiseksi. HÀn ei ollut tyytyvÀinen saatavilla olleisiin metsÀtraktoreihin, koska niissÀ oli aina vikoja ja ne eivÀt palvelleet koneurakoitsijan tarpeita.

Tekniikkaa pelkÀÀmÀtön nuori mies vuokrasi kylÀsepÀltÀ pajan ja alkoi kehitellÀ siellÀ unelmaansa: itse valmistettua metsÀkonetta.

Kun ensimmÀinen, kÀsin hitsattu ja koottu kone valmistui kylÀpajasta vuonna 1969, moni seudulla toimiva koneurakoitsija hÀmmÀstyi. Rumaltahan kone nÀytti, mutta metsÀtöihin se oli ÀllistyttÀvÀn tehokas ja varmaotteinen. MetsÀkone sai nimen "Ponsse", kylÀllÀ silloin kiertÀneen sekarotuisen kulkukoiran mukaan.

Pian Ponsse-nimisiĂ€ koneita haluttiin lisÀÀ. KoneyrittĂ€jĂ€t kiittivĂ€t kestĂ€vyyttĂ€ – Einarin koneita ei tarvinnut koko ajan olla huoltamassa.

NilsiÀlÀinen Antti Heikkinen on valmistellut Einari Vidgren -kirjaa kolme vuotta. Kirja valmistuu samana syksynÀ kuin Heikkisen kirjoittama elÀmÀkerta laulaja Kari Tapiosta. Antti Heikkinen on aiemmin kirjoittanut kiitetyt elÀmÀkerrat Juice LeskisestÀ, Heikki Turusesta, Jaakko Teposta ja Kalle PÀÀtalosta.


Books Free Download "Einari" PDF ePub Kindle



Post a Comment for "(DOWNLOAD) "Einari" by Antti Heikkinen # eBook PDF Kindle ePub Free"